همه چیز درباره سکته مغزی خفیف یا TIA

سکته مغزی خفیف چیست؟

سکته مغزی خفیف یا (ministroke) نوعی واکنش است که بر اثر نرسیدن خون به میزان کافی، به رگ های مغز رخ می دهد. در واقع گاهی پیش می آید که رگ های مغز انسان ها، نتوانند به خوبی خون را انتقال دهند و در نتیجه ی آن، این نارسایی خون، سبب می شود تا فرد سکته مغزی خفیف را تجربه کند. نام دیگر این بیماری حمله ی ایسکمیک موقت یا (transient ischemic attack به صورت اختصار TIA) می باشد. در واقع سکته مغزی خفیف، نوعی شبه سکته می باشد که اثرات جانبی کوتاه مدتی دارد.

اثرات سکته مغزی خفیف تا چه مدتی باقی می ماند؟

سکته مغزی خفیف، سبب می شوند تا علائمی در فرد پدیدار شود. این علائم شباهت های بسیار زیادی به علائم سکته دارد اما با این تفاوت که این اثرات جانبی حاصل از سکته مغزی خفیف، پس از ۲۴ ساعت از بین می رود و در نتیجه جای هیچ نگرانی ای نیست. علاوه بر این باید اشاره کنیم که ممکن است، علائمی که بر اثر سکته مغزی ایجاد می شود، تا ابد تاثیراتی را روی فرد و سیستم عصبی او بگذارد. اما بر اثر وقوع این بیماری هیچ گونه اثرات پایدار و دائمی ایجاد نمی شود و در واقع تمامی علائمی که ایجاد می شوند، موقت هستند و پس از مدت کوتاهی نا پدید می شوند.

همچنین لازم به ذکر است که بروز سکته مغزی خفیف می تواند در کمتر از ۱ دقیقه رخ دهد و تمام شود. و در واقع با تمام شدن این علائم حال فرد نیز خوب شود. اما باید اشاره کرد که این علائم ممکن است تا ۲۴ ساعت در بیمار بروز داده شوند و در نتیجه جای نگرانی ای نیست. اما پس از تمام شدن این علائم، حتما با پزشک معالج صحبت کنید و علت بروز این بیماری را جویا شوید و قبل از بدتر شدن آن حتما اقدامات لازم را برای درمان فرد انجام دهید.

علائم سکته مغزی خفیف چیست؟

سکته مغزی خفیف دارای علائم و نشانی های بسیار زیادی می باشد و در صورت مشاهده آن ها باید به سرعت با اورژانس تماس حاصل کرد. متاسفانه باید اشاره کنیم که سکته مغزی خفیف یکی از بیماری هایی است که شناسایی آن کار کمی دشواری می باشد. اما به طور کلی می توان با کمی دقت، برخی از این علائم را مشاهده کرد و آن ها را شناسایی کرد و در کوتاه ترین زمان ممکن فرد را به پزشک معالج رساند. از جمله علائم سکته مغزی خفیف می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آفازی (دشواری در تکلم)
  • گیجی
  • تغییر در بینایی
  • سر گیجه
  • احساس غیر طبیعی در حس چشایی
  • احساس ضعف
  • احساس سر درد شدید
  • ضعف در عضلاتی که به صحبت کردن مربوط می باشد
  • احساس مور مور شدن
  • عدم توانایی کنترل تعادل
  • بیهوشی
  • سطح هوشیاری پایین
  • احساس غیر طبیعی در حس بویایی
  • احساس عجیب و همچنین بی حسی در یکی از سمت های چپ و یا راست بدن

این علائم از مشخص ترین علائم سکته مغزی خفیف می باشند که در صورت مشاهده آن ها باید در کوتاه ترین زمان فرد بیمار را به بیمارستان برسانید و نسبت به درمان آن اقدام کنید.

دلایل بروز سکته مغزی خفیف چیست؟

سکته مغزی خفیف بر اثر دلایل بسیار زیادی رخ می دهد اما یکی از شایع ترین دلایل بروز این بیماری، لخته شدن خون در مغز می باشد. در واقع در بیشتر بیمارانی که به سکته مغزی خفیف دچار شده اند، بر اثر لخته ای خون در مغزشان بوده است. اما باید اشاره کنیم که موارد دیگری نیز هستند که می توانند در بروز سکته مغزی خفیف تاثیر گذار باشند. از جمله این موارد می توان به کلسترول بالا، رسوب مواد در برخی از رگ ها (رگ های باریک شده)، فشار خون بالا، و بیماری هایی که به شریان کارتوید مربوط است اشاره کرد. (بیماری شریان کارتوید نوعی بیماری ای است که بر اثر بسته شدن این شریان رخ می دهد).

سکته خفیف خطر جدی ای ندارد اما برای پیشگیری از وقوع اتفاقات بدتر حتما باید به پزشک مراجعه کرد و نسبت به درمان بیماری ها اقدام کرد.

3 دیدگاه

  • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی

  • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده

    • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز ایجاد می شود.

بالا